niet meer dan een mug zijn


niet meer dan een mug zijn 1.0

niet van belang zijn; onbelangrijk zijn

Algemene voorbeelden


Ze duwen iedereen die rond zijn kist staat weg. De begrafenisondernemer probeert hun sterke armen nog tegen te houden, maar voor hen is hij niet meer dan een mug die zij weg vegen.

http://www.monastery.nl/antarctica/onthecht.html,

Ik laat die taak graag over aan de landelijke stichting of Boeddhistische Unie Nederland. Wij zijn in het geheel genomen niet meer dan een mug. In Nederland wordt gegrossierd in meningen en als ik wat van het boeddhisme geleerd heb, dan is het wel dat het de kunst is je ego kleiner te maken.

http://www.rotterdamsesangha.nl/In%20gesprek%20met%20Marcel%20Korpel.pdf

Bang om fouten te maken, ben ik niet. Als je jong bent, leer je van je fouten. Maar, dat klinkt gek, echt fouten maak ik niet. Het verhaal ís mooi! Terwijl ik op school weinig heb gepresteerd; het kon me ook niet veel schelen. 'Je mag niet meer dan een mug zijn,' zei een docent op de middelbare school op een keer tegen me. Toen ik aan werken ging proeven, is het hard gegaan.

http://www.nieuwsover.nl/aalsmeer/index.php?option=com_content&view=article&id=2351:redmond-roof-martinez-het-verhaal-is-mooi&catid=173:november-2011&Itemid=55